Den Besvärliga Sänglådan

Den Besvärliga Sänglådan

Uppgift

Efter att ha skruvat ihop fyra förvaringslådor, som ska kunna dras ut under långsidan på vår dubbelsäng upptäcker jag till min irritation att sängen står för nära väggen. Lådan fastnar mot väggen halvvägs ner under sängen, när jag försöker skjuta in den från sidan.

Sängen har fasta gavlar och mittbjälke, så det finns ingen annan väg för lådan. Golvet är ömtåligt, så jag vill inte skjuta den tunga sängen fram och tillbaka för att få lådorna på plats, utan i stället lyfter jag hela sängsidan rakt upp tills lådan glider in under sängen. Lådan är 800 mm lång och 200 mm hög. Måttet under sängen är 210 mm. Lådan har fastnat 400 mm upp på väggen. Avståndet från säng till vägg är ”x” mm.
*Sängsidan måste lyftas upp ”y” mm över golvet. Bestäm ”x” och ”y” (grafritande räknare är tillåtet hjälpmedel).

Av David Ström